Въпреки трезво-любопитните тенденции навлизащи в мейнстрийма и избягването на алкохола да

...
Въпреки трезво-любопитните тенденции навлизащи в мейнстрийма и избягването на алкохола да
Коментари Харесай

Защо е най-добре да пропуснете въпросите за това защо някой не пие този празничен сезон

Въпреки трезво-любопитните тенденции навлизащи в мейнстрийма и избягването на алкохола да стане все по-социално допустим, тези, които избират да не пият този празничен сезон, са постоянно към момента са наранени от евентуално задействащ въпрос: „ Защо не пиеш? “

Въпреки че някои хора може да са добре с въпроси по отношение на аргументите да се въздържат, специалистите споделят, че е най-добре просто да почитате границите на хората във връзка с алкохола.

„ Тези въпроси може да наподобяват инвазивни и да допринесат за тяхното възприятие за стеснение, ненормално или отхвърлено “, споделя Ванеса Кенеди, шеф по логика на психиката в Driftwood Recovery. „ Ако са неотдавна трезви и са в уязвимо прочувствено положение, тези въпроси могат да допринесат за несигурността във връзка с избора им. “

Администрацията за корист с субстанции и психологично здраве споделя, че моли другари или членове на фамилията да обяснят избора си да откажат пият или оправдават държанието си може да се преглежда като налагане.

„ Празниците могат да бъдат стресиращи; уважавайте персоналното пространство на вашето семейство и другари “, предлага той.

Има също толкоз доста аргументи някой да не пие, споделя доктор Джордж Ф. Кооб, шеф на Националния институт по корист с алкохол и алкохолизъм, част от Националния институт по опазване на здравето. Те могат да включват:

Шофиране по-късно или рано сутринта на идващия ден Преоценка на връзката им с алкохола Прекъсване от алкохола Възстановяване от разстройство, обвързвано с използването на алкохол Бременност или опит за забременяване Прием на избрани медикаменти, които взаимодействат негативно с алкохола здравно положение, което може да се утежни от алкохола

„ Във всеки случай съответната причина евентуално е персонална и деликатна, тъй че е значимо да почитате границите на индивида и да внимавате да бъдете прекомерно натрапчиви “, споделя той. < /p>

Кенеди прибавя, че човек може също по този начин да приоритизира здравето си или просто да желае да участва изцяло с околните си към празниците.

„ Независимо дали индивидът има проблематична връзка с алкохола или не, може да изберат да не пият, тъй като преоценяват въздействието, което има върху живота им “, споделя Кенеди.

Как да подкрепим приятелите или фамилията си да не пият алкохол на този празник

Ако някой каже, че не пие, или реши да показа за какво, значимо е да уважите отговора му.

„ Отговорете подкрепящо по метод, който демонстрира вашето утвърждение на персоналния му избор “, споделя Кооб. „ Не отговаряйте по метод, който демонстрира, че алкохолът е нужен, с цел да празнувате или да се забавлявате. “

Друг метод да покажете поддръжка е предлагането на многообразие от безалкохолни питиета като вода, сокове и газирани питиета, сподели той предлага, или да наблегнете повече на шерването на варианти за храна, в сравнение с питиета.

„ Може даже да ги попитате какво имат потребност от вас, с цел да ги подкрепите в този избор “, прибавя Кенеди.

Какво да не вършим? Принуждавайте някого да пие, без значение от повода да се въздържа.

Въпреки че желанието може да е да ги насърчи „ да се провиснал или да се причислят към заниманието “, споделя Кенеди, това не е потребно и може да бъде евентуално нездравословно.

Например, поощряване някой да пие може да изложи този човек на медицински риск, споделя Винсънт.

„ Реалността е, че не постоянно знаем, нито би трябвало да знаем какво е здравословното положение на някого “, споделя той, добавяйки дали човек е при възобновяване от корист с алкохол, „ най-важното нещо, което би трябвало да извършите, е да бъдете изцяло подкрепящи, уважителни и състрадателни. “

Ако видите някой различен да оказва напън, Koob предлага да разсеете обстановката, като му предложите нещо друго или като ги каните да се причислят към вас другаде.

Винсънт споделя, че можете също да говорите с индивида, който прави неправилното поощряване и да му напомните, че „ въздържането от алкохол е персонален избор и не е належащо да бъде защитавано или обяснявано “.

Ако вие или ваш непосредствен имате проблем с алкохола, можете да получите помощ посредством телефонната линия за помощ на Администрацията за корист с субстанции и психологично здраве на 1-800-662-HELP.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР